De reis naar binnen

We zijn allemaal op reis zullen mensen zeggen. Ja en dat is ook zo. Toch zijn er maar weinig die de reis naar binnen maken. Je kunt dit besluit ook niet met je hoofd maken en ook niet met je buik, want er is moed voor nodig om een dergelijk besluit te nemen.

Je weet immers niet wat er komen gaat. Maar wat je wel op je klompen aan kunt voelen en rationeel bedenken dat deze reis consequenties gaat hebben. Welke consequenties dat zullen zijn daar heb je geen idee van en daar zit nu ook precies het probleem. WE WETEN DEZE NIET!

En dan komt voor velen de kramp….

Letterlijk he, in je maagstreek of darmen….. Bij sommigen slaat hun hoofd op hol, want er moet iets gefixt worden. Sommigen kunnen niet meer eten. Anderen slaan om zich heen uit paniek. Kortom, die angst voor het onbekende heeft impact. Direct….

De meest gebruikte excuses om die reis naar binnen NIET te maken, ondanks dat jouw hele lijf en wezen schreeuwt om rust, eigenliefde, bezinning en zijn, zijn:

1. Kan ik mijn hypotheek nog betalen? Zeker voor mannen maar sluit de kostwinners vrouwen inmiddels ook niet uit.
2. Wat als blijkt dat mijn talenten ergens anders liggen? Raak ik dan mijn baan of organisatie kwijt? Ligt mijn reputatie dan aan diggelen?
3. Loopt mijn huwelijk of partnership op de klippen?
4. Raak ik mijn kinderen kwijt?
5. Kan ik deze reis wel aan? Ik heb nu stress, maar dit levert ook panische angsten op!
6. Wie zegt dat ik hier beter uitkom?

IK! Ik zeg dat je hier beter uitkomt. Ik zeg zelfs dat je hier VEEL BETER uitkomt. Echter, wel op 1 voorwaarde. Ik zei in het begin van dit verhaal al dat voor dit besluit moed nodig is en moed resideert in het hart. Dus als jij ‘JA’ tegen jezelf zegt en deze reis naar binnen wilt maken, kun je dat alleen vanuit je hart doen.

Ja, hoe weet ik dat nou? Hoe weet ik hoe ik dit besluit kan nemen met mijn hart? Nou dat zal ik je zeggen. Moed is een heel apart gevoel. Een aparte energie, want je lijf liegt niet en je hart ook niet. Je mind kan je van alles aanpraten, maar dat voelt anders. Dat voel je niet met je hele wezen, maar alleen met je hoofd. 

Moed en je hart spreken ook anders tot je. Spreken? Ja, het hart heeft een eigen taal. Wij kennen die taal. Alleen zijn de meesten van ons te bang om ernaar te luisteren, maar we kennen de taal dondersgoed.

Moed laat je hart zingen en iedereen heeft een eigen resonantie wat ook een uniek gezang oplevert. Nu kun je denken: “wat een gelul Astrid”. Hier kan ik niks mee. Dit klinkt wazig en ik heb dit nog nooit ervaren. En ik weet zeker dat dit in de meeste gevallen niet waar is. 

Maar blijf nog even bij mij. Er is namelijk nog iets anders wat moed en je hart teweeg brengen. Ze laten je duidelijk ervaren dat jij dit kunt! Dat deze reis je laat geloven in jezelf waar jij dat niet voor mogelijk houdt. Zelfs als je nog helemaal niet weet waar deze reis je zal brengen. 

En nog meer……Je hart en jouw moed zijn in staat om jouw paniek en schietgebedjes stil te leggen en je verder te laten ‘kijken’ wat er mogelijk is voor jou. Visioenen zou je dit kunnen noemen. En dit gevoel en deze beelden heb je nodig tijdens deze reis. 

Want mogelijk komen er momenten dat jij de enige bent die nog in jouw reis gelooft. En ik dan, maar mij ken je nog niet.
Je hart, je moed en je zelfvertrouwen zullen je beste maatjes zijn tijdens dit proces. Ik kan je inspireren en je van alles aanreiken, en het zelf zijn, maar jij mag jouw reis maken. Net zolang tot je het bent.

Wat dan? Degene die je werkelijk bent. Degene die gaat creëren waarvoor je op deze wereld bent gekomen. 
Ik kan het niet voor jou doen. En wil dit ook niet, want jouw vrije wil heeft haar maximale energie tijdens deze reis nodig.  

Wat heel opmerkelijk is, is dat mensen weinig aandacht (durven) besteden aan hun stoutste dromen. De angst overheerst. Iedereen besteedt alle energie aan de angst en houdt zichzelf dus onervaren en klein – want dat doet angst. Maar stel je nou eens voor dat jij je angst even de mond snoert en jouw stoutste dromen beelden durft te geven. Dat dit een mogelijke realiteit is.

 

Wat gebeurt er dan? Als je deze stap durft te maken, geef jij de sleutel aan je moed in je hart. Dan ontstaat er rust, kunnen visioenen tot je komen en je hart laat haar eigen gezang horen. Je kunt zelfs gaan dansen en jubelen. Keihard lachen of glimlachen dat jij jezelf dit gunt.

De angst blijft af en toe de kop op steken, maar je hebt een tegenwicht gecreëerd, dat net iets zwaarder weegt. Ook wel de gouden verhouding genoemd, waarin creatie zich kan ontvouwen.

Dit heb ik niet bedacht. Dit gaat over de ontwikkeling en bewustwording van de 7 hoofd-intelligenties en de 7 universele wetmatigheden in de gulden verhouding, waardoor wij kunnen creeren wat we maar willen. En dit wordt alleen mogelijk als je de reis naar binnen maakt, waardoor jouw versie van Liefdevol Leiderschap duidelijk zal worden.

Mocht ik je geïnspireerd hebben, dan heb ik nog een aantal mogelijkheden om je verder te helpen met jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

1. Wil je dolgraag op ontdekkingsreis naar jouw versie van Liefdevol Leiderschap, maar twijfel je over van alles en nog wat? Vraag je je af welk programma het beste bij jou past of heb je allerlei andere vragen? Meld je dan gewoon aan voor een bewustZIJNscan. Je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met mij en we stellen vast of ik je verder kan helpen.
Hier kun je je aanmelden.

2. De meeste leiders vinden de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap heel persoonlijk en kwetsbaar. Om deze reden kiezen ze vaak voor het 1 op 1 VIP coaching programma De Gulden Progressie.

Tijdens dit programma werken we 1 op 1 op een diep en strategisch niveau aan jouw eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect. We passen dit toe op jouw dagelijks persoonlijke en zakelijke leven. Hierin ga je schakelen en ervaren. Ik sta nog elke keer verbaasd waartoe we met de juiste inzichten in zo’n korte tijd toe in staat zijn. Hier kun je het programma bekijken en je aanmelden. 

3. De meeste leiders doen vrijwel alles met hun hoofd. Dat is ons geleerd dat het zo moet. Steeds meer leiders en ondernemers vragen mij over die andere 6 intelligenties. Welke zijn dat en hoe kan ik ze gebruiken? 

18 oktober 2019 start het leiderschapsprogramma: de ontdekkingsreis van de 7 intelligenties weer. Hier lees je alles over dit programma en hoe je je aan kunt melden.

Scroll naar boven