Goede voornemens en liefdevol leiderschap

Goede voornemens en liefdevol leiderschap gaan heel goed samen. In feite vormen ze een droompaar gedurende het hele jaar. Dat maakt dit droompaar ook zo succesvol. Goede voornemens als gevolg van bezinning. Eigenlijk ontwikkelt alles en iedereen organisch en als dit proces optimaal plaats vindt, ontstaat er een ontwikkelsprong als gevolg van de werking van de gulden snede. Vervolgens is alles weer nieuw en ga je weer uitvinden wat in deze situatie werkt en wat niet werkt.

Hetzelfde proces vindt in meer of mindere mate plaats in alles en iedereen om ons heen. Bewustzijn speelt in dit proces de hoofdrol. Hoe meer jouw bewustzijn zich ontwikkelt, hoe meer je er voor zult kiezen om af te stemmen op liefde. Waarom? Liefde is een vorm van energie die alles wat jij wilt verwezenlijken mogelijk maakt.

365 days

Liefde als energie mag je eerst leren kennen door beetje bij beetje steeds meer af te stemmen op deze energie. Het gaat hier om een besluit. Een besluit om vanaf nu je energie anders in te zetten, namelijk met liefde. Hoe dat precies werkt, weet je nog niet. Het enige wat je weet, is dat als je dit besluit neemt, je leven voorgoed verandert. Je gaat aan de slag met jouw bewustzijn en persoonlijk en zakelijk ontwikkelen. Je neemt afscheid van de zaken die je niet (meer) belangrijk vindt en meer doen wat erg belangrijk voor je is. Je zult tevens gaan zien dat tijd en energie hele kostbare assets zijn en heel bewust omgaan met deze assets, zodat je met deze focus je maximale potentieel realiseert.

In onze maatschappij worden we vaak geleefd, waardoor we tijdens momenten als kerstmis even stil staan bij het feit dat we eigenlijk toch te veel eten, niet voldoende gezond eten, te weinig bewegen en hierdoor (te) dik zijn. Of dat we eenzaam zijn als gevolg van een situatie of ons eigen gedrag. Of dat we vroeger droomden en daar niets of weinig mee gedaan hebben. Of dat roken onze gezondheid dermate nadelig beïnvloedt, dat we moeten stoppen. En zo kan ik nog een hele rits goede voornemens bedenken, maar waar het om gaat, is het committent wat een goed voornemen nodig heeft om te slagen. Commitment zorgt er voor dat je door zet als het moeilijk is. Helaas stranden vele goede voornemens door onvoldoende commitment. 

Goede voornemens die wel slagen, komen altijd van binnenuit en hebben een doel en een plan. Dit doel “zie” je en “voel” je en dat zorgt voor vertrouwen en geloof dat jij het kan. Het plan zorgt er voor dat je stapjes zet, die voor jou haalbaar zijn op dat moment. Zelfs als zo’n stap je nu nog helemaal niet lukt, ga je door totdat het je wel lukt. En het zal je lukken als je bovengenoemde toepast en blijft toepassen.

Mijn ervaring is dat het zinvol en leuk is om goede voornemens vaker in het jaar toe te passen. Dit betekent dat je vaker in het jaar stil staat bij jouw leven. Dat je momenten organiseert, waarin je zo bewust mogelijk probeert te zijn. Je gaat kijken wat je belangrijk vindt in het leven en hoe dit voor jou werkt. Vervolgens ontstaat jouw volgende goede voornemen om toe te passen en uit te proberen. Vervolgens ga je na verloop van tijd weer zo’n bezinningsmoment organiseren en kijkt wat wel werkte en wat niet. Er ontstaat weer een nieuw voornemen om toe te passen en dit hele proces heet ontwikkeling. Ontwikkeling van bewustzijn.

Ik wens je dus goede voornemens voor 2019 met voldoende commitment en meer bezinningsmomenten om ze te evalueren, zodat je gaat uitvinden en doen wat werkt voor jou. Wedden dat als dit je lukt, je het vaker gaat doen met allerlei belangrijke levensprioriteiten? En als het je nog niet lukt, weet je dat je door moet zetten totdat het je wel lukt. Wat zul jij trots zijn op jezelf en anderen inspireren ook bewuster te leven. Ik zie jullie succesverhalen maar ook worstelingen graag tegemoet.

Scroll naar boven