De grootste ‘eye opener’ van Liefdevol Leiderschap

Laatst vroeg iemand aan mij: wat levert het nou op als ik levensgeluk, persoonlijke en maatschappelijke zingeving en organisatiesucces leer optellen en vermenigvuldigen? Een vraag die meer mensen bezig houdt. Een vraag die ik voorgelegd heb aan mijn klant Cees en het begon al goed… Cees was boos. Boos op het feit dat hij erachter was gekomen, dat hij omwille van allemaal redenen, niet het heft in eigen handen had genomen. Hij was meegegaan met het zich conformeren aan de geldende regels. Hij liep angstvallig in dezelfde paden als de invloedrijke hazen. En nu was hij ongelukkig. Bovendien vond hij de resultaten bedroevend en totaal zinloos. Cees is ondernemer in een branche waar veel invloed en politiek de boventoon voert. Hij kreeg geen energie meer van zijn successen. Sterker nog, hij kreeg een aversie tegen het immorele gedrag van de invloedrijke hazen, die zich voortdeden als morele ridders, maar in werkelijkheid immoreel bezig waren. 

Hij gaf aan: “vorig jaar had ik het wat minder naar mijn zin op mijn werk en was erg rusteloos.” “Er waren een aantal zaken waar ik niet gelukkig van werd en ik had het gevoel een beetje door te sukkelen en genoegen te nemen met hetgeen ik bezig was te doen.” Ik was wel bezig met oplossingen, maar eigenlijk leidde deze energie niet naar voldoende resultaten. Vervolgens begon ik tegen de stroom in gaan zwemmen vanuit de gedachte dat ik verantwoordelijkheid moest nemen voor hetgeen ik vond dat ik had laten liggen. Een morele verplichting tegenover mezelf. Het zou laf zijn om nu weg te lopen en hij zei: “als we dat allemaal doen wie durft dan op te staan en het goede voorbeeld te geven?”

Boze man

Hij vervolgde: wat ik nu wilde was zelf onderzoeken wat mijn volgende stap zou moeten zijn. Ik wilde graag meer zelfinzicht krijgen en zelfonderzoek doen en sparren met iemand om door te breken in mijn dilemma. Al reflecterend kreeg ik ook in de gaten dat ik meer reageerde op kansen van buitenaf dan dat ik ze zelf creëerde en bewust koos voor oplossingen. Ik kan je nu uit ervaring vertellen dat ik hier persoonlijk niet gelukkig van werd en zakelijk ook niet heel succesvol. Ik realiseerde mij dat ik in feite niets had veranderd en dat ik in kringetjes ronddraaide. Ik liet mij leiden door mijn omgeving en wat zij van mij wilden. Daar ging ik dan met veel energie en inzet aan werken, maar uiteindelijk was ik er niet gelukkig mee… En ik weet diep in mijn hart dat als ik mijn maximale potentieel benut hier veel betere resultaten uit zullen komen.

Ik stond dus voor een persoonlijke en zakelijke uitdaging… Ik zei tegen mezelf: als ik het voor elkaar krijg om al mijn energie te bundelen in levensgeluk, maatschappelijke zingeving èn organisatiesucces dan kan het niet anders dat ik persoonlijk gelukkig ben, maatschappelijke zingeving ervaar en zakelijk succesvol ben. Ik hoorde Astrid nog zeggen: “de som is meer dan de afzonderlijke delen bij elkaar…” Tijdens mijn VIP-dag De Gulden Sprong werd ik mij er pijnlijk bewust van dat ik tot nu toe nooit echt voldoende in mezelf had geïnvesteerd.

Ik wilde het eerst niet toegeven, maar ook ik vertoonde veel reactief leiderschap. Als ik belangrijke levensmomenten zowel privé als zakelijk terug haalde, kwam ik tot de conclusie dat ik niet bewust gekozen had vanuit mezelf. Ik realiseerde mij dat deze constatering zo diep in mij geworteld is dat ik ook tijd nodig had om dit patroon te doorgronden voordat ik een bewuste veroorzaker kon worden. En ja, mijn honger werd groter om te weten waar ik persoonlijk nog gelukkiger van wordt en wat ik nog meer wil betekenen in de wereld en hoe mijn organisatie hier ook aan kan toevoegen.

Deze dag kreeg ik een duidelijk beeld van mijn toekomstperspectief, wat ik belangrijk vind en dat voor mij iets zinvol moet zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen, dieren en planten om mij heen…..en onze planeet. Met dit toekomstperspectief wil ik verder aan de slag. Ik heb geleerd dat ik met Astrid veel sneller en veel meer duidelijk krijg en dat ik sneller de juiste stappen neem om mijn droom te realiseren om mijn levensgeluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces op te tellen en te vermenigvuldigen. Ik was wel kapot aan het einde van de VIP-dag. Het is intensief en confronterend, maar als je hier doorheen gaat, wordt die honger groter om dat wat je werkelijk wilt te bereiken. Ik had meteen het gevoel: “ik ben hier aan het goede adres.” Dit snijdt hout, het is authentiek en hier staat iemand die het doet, die het leeft, geen mooie praatjes of theorieën.

Dia1

Cees realiseert zich terdege dat hij boos was op zichzelf. En dat hij alsnog het heft in eigen handen kan nemen. Dat dit moed vereist en bewustwording in eigen denken en functioneren. Hij is nog maar net begonnen. Hij voegde hier nog aan toe: “mijn grootste eye opener is dat ik deze ontdekkingsreis eigenlijk ontzettend interessant en leuk ben gaan vinden.” Dat had ik niet zo snel verwacht. Ik was namelijk best wel bang om dit proces aan te gaan. Om eerlijk tegen mezelf te zijn. Geen uitvluchten meer, geen excuses meer, maar gewoon zeggen wat het is en wat het met mij doet. Er is meteen resultaat. Ik voelde mij blij en opgelucht dat ik het hardop durfde te zeggen. Ik voelde mij moedig dat ik mijn verdriet durfde te laten zien. Het gekke was dat op het moment dat dit allemaal op zijn plek viel, ik ruimte voelde om nieuwe besluiten te nemen. En ik wist ook zeker dat ik met de hulp van Astrid deze besluiten zou gaan realiseren. Ik voelde dat ik was gestart met mijn ontdekkingsreis…..dat het nu al gebeurde.

Voor mij is het geweldig om met Liefdevol Leiderschap bezig te zijn en het verder te mogen ontwikkelen en met mensen als Cees te mogen werken. Ik gun iedereen levensgeluk, maatschappelijke zingeving EN zakelijk succes. Wil jij je eens oriënteren als het gaat over jouw ontdekkingsreis? Gun jij jezelf een VIP-dag om met deze belangrijke onderwerpen bezig te zijn? Deze VIP-dag is niet zomaar een training. Het is een dag waarin je jouw persoonlijke en zakelijke uitdaging aan gaat. Na 1 dag heb je een duidelijk beeld van jouw belemmeringen en jouw toekomstperspectief, waarin je persoonlijk geluk, maatschappelijke zingeving en zakelijk succes bundelt. Deze VIP-dag is voor leiders en ondernemers met een drukke agenda die meer aan zichzelf, hun mensen en hun organisatie willen geven en hun maximale potentieel willen benutten. Als jij ook jouw uitdaging aan wilt gaan, neem dan hier contact met mij op voor een bewustZIJNscan.

Scroll naar boven