Wat is de zin van liefdevol leiderschap?

De meest gestelde vraag die ik de afgelopen tijd heb gehad, is: “wat is de zin van liefdevol leiderschap?” Wat heb ik er aan? Wat kan ik er mee? Het klinkt allemaal prachtig, maar hoe ontwikkel ik het en wat levert het op? Liefdevol leiderschap levert sowieso het optellen en vermenigvuldigen van levensgeluk (jouw droomleven), persoonlijke en maatschappelijke zingeving en organisatiesucces (jouw droombedrijf of droombaan of maatschappelijke invulling). En dit alles draagt bij aan een zinvolle samenleving. Dit is al prachtig vind je niet?

En dat alles komt voort uit de essentie van Liefdevol Leiderschap. Alles wat ik hierboven beschreven heb, kun je maar op 1 manier bereiken. Dat is ook de reden dat Liefdevol Leiderschap zo krachtig is. Dus wat is de essentie van Liefdevol Leiderschap? Waardoor word je nou ontzettend gelukkig, kun je niks zinvollers bedenken om jou en de wereld blij te maken en waarom wordt je met deze combinatie onweerstaanbaar succesvol? De echte zin van liefdevol leiderschap het ontwikkelen van eigen liefde, eigen waarde en zelfvertrouwen. Hoe meer eigen liefde, eigen waarde(n) en zelfvertrouwen jij hebt, hoe meer jij een inspirerend voorbeeld bent voor jezelf en anderen. Bovendien heeft het opbouwen hiervan zin voor de rest van jouw leven, en als je gelooft in reïncarnatie ook voor al jouw volgende levens. Dit is dus onbetaalbaar en buitensporig waardevol om dit verder te ontwikkelen.

de zin van liefdevol leiderschap

Eigen liefde, eigen waarde en zelfvertrouwen zijn belangrijke kernonderwerpen in alle programma’s van liefdevol leiderschap om de eerdergenoemde reden. Het is de basis van jouw zijn, innerlijke waarden, gedrag, gevoel en communicatie (zowel verbaal als non-verbaal). Liefdevol leiderschap begint dus bij het kennen van jezelf en de wens om je persoonlijk verder te ontwikkelen. 

Waarom is dit zo belangrijk? Als jij eigen liefde, eigen waarde en zelfvertrouwen hebt opgebouwd (dat gaat dit leven en al je volgende levens door), sta je anders in het leven. Je ervaart het leven anders. Veel mooier, veel vriendelijker, veel prettiger, veel liefdevoller, veel meer humor, veel zinvoller, veel bewuster, veel intenser, veel meer focus, veel meer ‘zien’ en ‘voelen’ wat echt belangrijk is in het leven. Dat wil niet zeggen dat je je ogen sluit voor zaken die minder aantrekkelijk zijn, maar je voedt het niet. Je ziet de zin er wel van in, maar jij kiest hier niet voor. Jij wilt andere dingen in je leven. Jij hebt je zinnen gezet op het optellen en vermenigvuldigen van jouw persoonlijk geluk en zakelijk succes, zodat jij een inspirerend voorbeeld bent in een zinvolle samenleving door middel van liefdevol leiderschap.

Als je het hebben van eigen waarde, eigen liefde en zelfvertrouwen door vertaalt naar het beeld van leiderschap, zie ik vooral een liefdevolle leider. Liefdevolle leiders zijn zeer geloofwaardig en integer, hebben visie en realiteitszin, hebben een magnetische werking op hun mensen en zij op hen, kennen zichzelf, kennen hun kwaliteiten en mindere punten, werken niet met macht maar met verantwoordelijkheid, ze streven gelijkwaardigheid na tussen man en vrouw, ze ontwikkelen al hun intelligenties en bundelen dit totale bewustzijn in hun hart en inspireren anderen dit voorbeeld te volgen, zodat er meer liefdevolle leiders geboren worden.

 Dia1

Het fantastische aan het ontwikkelen van eigen liefde, eigen waarde en zelfvertrouwen vind ik, dat jij het verschil direct voelt en de mensen om jou heen ook zowel privé als zakelijk. Het is dus niet zo gek dat je door liefdevol leiderschap jouw persoonlijk geluk en zakelijk succes optelt en vermenigvuldigt, en dit zich ook direct materieel manifesteert in de wereld, planten, dieren en mensen om jou heen.

Wie vind het ook enorm zinvol om te investeren in jouw liefdevol leiderschap? Ik lees graag jullie reacties hieronder en als iemand geïnteresseerd is om te reflecteren op zichzelf en zijn/haar bedrijf? 

Vind je dit artikel interessant? Download dan kosteloos mijn eBook met hierin een mini-training, waarin je 10 toptips van Liefdevol Leiderschap gaat leren toepassen in jouw dagelijkse leven. Je kunt het hier downloaden.

Ben je zelf leider en of ondernemer? Zoek je al een tijd naar een leiderschapsprogramma, waarin jij kunt gaan ontdekken hoe jij kunt vernieuwen? Vernieuwen in je levensgeluk, je gevoel van zingeving en bestemming en je organisatiesucces? Dan kun je je hier kosteloos aanmelden voor een bewustZIJNscan. Dit is een telefonische sessie van 45 minuten, waarin we gaan bespreken hoe jij kunt vernieuwen en of ik je hierbij kan helpen.

Scroll naar boven