Wat zou jij willen toevoegen aan jouw leven en leiderschap?

De luisterversie van deze week duurt ruim 5 minuten.

Stel je zou een toverstokje hebben, hoe zou jouw leven en werk er dan uit zien? Ben je dan nog leider of ondernemer of zie je iets heel anders voor je? Wat zou je heel gelukkig maken? Zou je dan nog in loondienst zijn of start je misschien wel je eigen bedrijf? Kortom, wat zou je vandaag beslissen om morgen juist wel of niet meer te gaan doen? Deze vragen zetten veel mensen aan het nadenken. Ze zijn er vaak niet zo bewust mee bezig, want er moet geld op de plank komen. We zijn allemaal onderdeel van een systeem, dus even van koers wijzigen of zelfs het roer omgooien doen we zo 1,2,3 niet.

Dit betekent niet dat iedereen altijd overal blij mee is. Er zijn natuurlijk best wel zaken waar we op een stil moment over nadenken. Je zou misschien wel iets anders met je leven willen doen, maar wat dan? Ben je al leider of ondernemer en wil je eigenlijk van koers wijzigen of zelfs het roer omgooien, maar hoe dan? Misschien zou je best wel ondernemer of leidinggevende willen worden, maar hoe dan? Je hebt ook leiders en ondernemers die het heel erg naar hun zin hebben en die voelen dat er meer in het vat zit. Zij willen geluk, succes en zingeving centraal stellen in hun leven, leiderschap en organisatie. Maar hoe doe je dat?

Dia1

Afgelopen week belde een klant mij heel enthousiast op. Hij vertelde mij dat zijn Gulden Sprong op weg is zijn Gulden Progressie te worden. Door antwoorden te geven op de vragen uit zijn leven heeft hij heel veel rust, maar vooral ook focus gekregen. Hij weet wat hij het liefste wil doen en is gestopt met zijn tijd besteden aan zaken, die hem niet meer dienden. Hij vertelde: “tot mijn verbazing nam ik deze beslissingen verrassend eenvoudig.” Sterker nog, ik hoorde aan zijn stem dat hij blij is, blij met zijn leven en met het bouwen aan zijn onderneming. Iets wat hij eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden.

We zijn terug gegaan naar zijn maximale potentieel en zijn droomleven. Zijn dieptepunten en hoogtepunten in zijn leven. Alles waar hij blij van werd en ook naar zaken die hem verdriet hadden gedaan. Wat is de rode draad in je leven en hoe geef je deze nieuwe richting. Door zijn hoogtepunten te bespreken, werd hij zich er nog meer van bewust hoe belangrijk dit is in een mensenleven. Zijn ervaringen met dieptepunten hadden hem belemmerd om in zichzelf en zijn mogelijkheden en leiderschap te geloven.

Hij was vooral bezig met wat hij niet goed deed en met het commentaar van anderen en het zich staande houden in het systeem. Dit maakte dat hij zijn kracht en mogelijkheden niet meer voldoende zag. Nu heeft hij weer een doel gesteld waar hij echt nieuwsgierig en blij van wordt. Hij heeft duidelijk waar de sterke punten in zijn leiderschap aanwezig zijn. Hij gaf ook aan dat hij het een heel prettig idee vond dat hij gebaseerd op zijn kracht inzichten en vaardigheden kon toevoegen aan zijn leiderschap. Hierdoor kon hij ook zelf bepalen waar hij mee wilde stoppen. Niet omdat het moest, maar omdat hij zelf wel inzag, dat dit niet zo goed in de praktijk werkte. Hij bevestigde dat hij meer geluk ervaart en veel gemakkelijker dan ooit zakelijk succes bereikt en ook nog bijdraagt aan een zinvolle samenleving door goed voorbeeldgedrag.

Blijheid

Wil jij ook werken vanuit krachtig en liefdevol leiderschap? Een goed voorbeeld zijn in jouw leven en organisatie, waarin je inzichten en vaardigheden toevoegt aan jouw leiderschap? Wil je ook meer geluk ervaren en gemakkelijker zakelijk succes bereiken EN bijdragen aan een zinvolle samenleving door een goed voorbeeld te stellen?

Ik nodig ook jou graag uit om een kosteloze bewustZIJNscan te doen, zodat jij en je medewerkers en organisatie dit ook kunnen bereiken. Ik gun jou en je organisatie ook gelukkige mensen in een succesvolle organisatie. Veel mensen wachten te lang of stellen dit uit of wachten op een goed moment. Doe het nu, pak nu dit moment. Waarom zou je langer ongelukkig en niet succesvol zijn als dit niet hoeft? Het is niet nodig om niet goed in je vel te zitten of niet de dingen te doen waar je gelukkig van wordt, terwijl alles er wel kan zijn. Zie het verhaal van mijn klant.

Ken je mensen die in een dergelijke situatie zitten en wel willen, maar niet weten hoe, stuur dit artikel dan gerust door. Ze zullen heel blij zijn dat je aan ze gedacht hebt en dat je ze verder wilt helpen met hun (persoonlijk) leiderschap en organisatie en vooral met hun levensgeluk.

Scroll naar boven