Wil jij nu een investering doen die de rest van je leven rendeert?

[Luisterversie] De podcast duurt een kleine 6 minuten.

Iedereen die durft te investeren in liefdevol leiderschap zal hier de rest van zijn leven geluk en succes aan beleven. Ik besef dat hiermee wel een grote belofte wordt gedaan. Maar dat jij deze ook helemaal kan waar maken. Sterker nog, ik durf te zeggen dat deze investering dit leven en al je volgende levens rendeert. Wie heeft er in zijn leven een dergelijk uniek en onbetaalbaar aanbod gekregen om jouw levensgeluk, jouw persoonlijke en maatschappelijke zingeving en je organisatiesucces op te tellen en te vermenigvuldigen?

En dat is het ook! Het gekke is dat als je overtuigd bent van je eigen persoonlijke en zakelijk waarde, dan zijn de mensen om jouw heen daar ook van overtuigd. Nu wil ik het graag met je hebben over die waarde. Wat is dat eigenlijk? Waarde hebben voor jezelf en anderen is ook onbetaalbaar. Je hebt een groot probleem als je niet van jezelf houdt en vindt dat je weinig waarde hebt te bieden.

In een van mijn vorige artikelen heb ik al geschreven over de zin van liefdevol leiderschap. De echte zin is, zo schreef ik: het ontwikkelen van eigenwaarde, eigen liefde en zelfrespect. Je leert dus ook dat het belangrijk is om van jezelf te houden. Dit is de kern van liefdevol leiderschap. Nu blijkt dat dit helemaal niet vanzelfsprekend is en het ook totaal geen onderdeel lijkt te zijn van ons onderwijssysteem. Dat is vreemd zou je zeggen en dat is het ook. Als dit zo belangrijk is in ons leven, waarom is dit dan geen onderdeel van ons onderwijs? De enige van wie je dit zou kunnen leren, zijn je ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes, en goede vrienden van de familie. Helaas wordt over dit onderwerp maar weinig gesproken of bewust geleerd in deze kringen. 

Dat is dus voor mij ook de aanleiding om zelf en leiders en ondernemers liefdevol leiderschap te gaan leren. Leiders hebben namelijk als grootste taak goed voorbeeldgedrag te vertonen, zodat anderen dat voorbeeld gaan kopiëren. Als je liefde hebt voor jezelf en je bedrijf is dat aan alles te merken. Dit betekent nog niet dat je perfect bent of wilt zijn. Het betekent dat je congruent, authentiek en je ware zelf bent met al je gebreken. 

Dia1

Als dit gemakkelijk zou zijn, zou iedereen dit allang doen. Dat is het dus niet! We geven nog steeds te vaak iets of iemand buiten onszelf de schuld. En dat is de reden waarom we niet reageren of in actie komen of juist iets niet doen. We noemen dit ook wel reactief gedrag. Je reageert altijd op iets of iemand en dat zet aan tot actie. Je blijft dan bewust of onbewust achter de feiten aan lopen en brandjes blussen. Je komt ook tot de conclusie dat je niet doet wat je eigenlijk wilt doen. Reactief leiderschap is verscholen in allerlei gedachten en gedragingen. Vaak horen we of merken we dit zelf allang niet meer.

Als je reactief leiderschap wilt herkennen, kun je dat doen aan de hand van de volgende voorbeelden: “ik kan er niets aan doen” of “ja, zo ben ik nou eenmaal” of”hij maakt mij zo kwaad” of “dat staan ze nooit toe” of “maar, ik moet dit doen” of “ik kan het niet” of “als ik nou maar…..”. Wat mensen hier alleen maar mee willen zeggen, is: “ik ben niet verantwoordelijk en ook niet in staat om adequaat te reageren. Reactiviteit wordt ook gedreven door gevoelens, die krijg je en dan….. Je voelt het aan alles toch? Alles overkomt je en jij kunt nergens wat aan doen.

Je kunt niet altijd overal iets aan doen. Je kunt alleen wel bepalen hoe je ergens mee om gaat. En dan hebben we het over proactief of creatief leiderschap. Dan ben je geen slachtoffer meer, en ook geen dader, maar een creator. Dan denk je na over de juiste dingen en hoe je deze dingen goed kunt doen. Je voelt je verantwoordelijk voor alles wat je denkt, voelt en doet. Het gaat hier om een keuze: wil je slachtoffer of dader zijn van je eigen leven en jouw bijdrage aan deze wereld? Het gaat hier om het vergroten van je bewustzijn en te realiseren wat jij belangrijk vindt in je leven. Als jij je niet bewust bent van jouw eigen plan, wordt je bewust ingezet in iemand anders zijn plan. Oftewel als je zelf niet kiest, wordt er voor je gekozen.

De keuzes hieromtrent alleen al maakt investeren in Liefdevol Leiderschap onbetaalbaar. Laat staan wat er gebeurt als je jouw plan gaat realiseren! Persoonlijk geluk en zakelijk succes optellen en vermenigvuldigen door liefdevol leiderschap is goud waard en nog veel meer. Eigenwaarde, eigen liefde en zelfrespect neem je mee voor de rest van je leven en al je energie die gecreëerd is door liefdevol leiderschap ook. Het maakt deel uit van jou, jij bent het geworden! In dit leven en al je volgende levens. Wil jij dit ook? Meld je dan hier aan voor een bewustzijnscan.

 

Scroll naar boven