5 stappen die jij kunt zetten om jouw gulden sprong te maken

Eigenlijk heeft iedereen wel een droom over zijn/haar ideale leven. Er is een groep die zegt: “dat droom ik, maar dat is utopie”. Je hebt een groep, die twijfelt. Een deel hiervan denkt dat het mogelijk is, maar dan moet je wel wat hobbels nemen. Het andere deel van deze groep denkt dat het niet mogelijk is, mits je mogelijkheden kunt creëren. Deze laatste groep heeft het zelfvertrouwen dat nodig is om de droom te kunnen verwezenlijken.

De kans is klein dat de eerste groep zijn ideale leven gaat creëren. Dat is jammer maar waar. De laatst genoemde groep creëert kansen, wordt zich bewust van bestaande belemmeringen en overwint deze. Ik ben zelf zo iemand. Als ik ergens voor ga, zal ik er alles aan doen om mijn levensideaal te creëren. De  groep die twijfelt, is het grootst en hier zitten de mensen die geholpen willen worden met het nemen van hun gulden sprong.

droom2

Wat maakt nou dat jij jouw sprong wel neemt? Wat maakt dat jij kiest voor jouw persoonlijk geluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces? Heb jij hoge idealen en staat deze droom op jouw levenslijst? Wil jij geen kansen missen, die je nu hebt? Wat heb je nodig om deze ontdekkingsreis op een goede manier te starten? Wat maakt dat je doorgaat als je het even niet meer ziet zitten? Wat zorgt ervoor dat je doorzettingsvermogen het van je angst wint? Hoe komt het dat je weer opstaat als je gevallen bent? Dat ontdek je als je de volgende stappen neemt.

Stap 1 is dat je gelooft dat het mogelijk is om jouw idee van levensgeluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces te realiseren. Misschien weet je nog niet precies WAT jouw droom in houdt of HOE je dat gaat doen, maar je GELOOFT dat jij en jouw organisatie het kunnen!

Stap 2 is dat je erkent dat je toe bent aan jouw volgende stap en wilt vernieuwen in je leven en organisatie. Een stap waarin je levensgeluk, zingeving en organisatiesucces wilt optellen en vermenigvuldigen. Misschien ben je nu al heel succesvol en is het tijd om jouw hogere doel te realiseren of ben je niet zo succesvol of tevreden en wil je een nieuwe keuze in je leven maken, die jou wel gelukkig en succesvol maakt.

Stap 3 is dat je het besluit neemt om erachter te komen wat jouw idee van levensgeluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces inhoudt. Er zijn mensen die al aardig weten hoe hun idee van persoonlijk geluk en zakelijk succes er uit ziet, maar niet weten hoe ze dit kunnen realiseren. Er zijn ook mensen die nog geen concreet idee hebben wat hun droom inhoudt en hier hulp bij nodig hebben.

Stap 4 is dat je beseft dat je het snelste en beste tot resultaten komt met hulp van een specialist. Dit vraagt een investering in geld en in tijd, maar dat verdient zich in ‘no time’ meer dan terug. Bovendien is het ook veel leuker en heb je niet het gevoel dat je er alleen voor staat. Een specialist kan je de weg wijzen op jouw ontdekkingsreis. Alleen deze weg gaan kan ook, maar de kans is groot dat je onderweg verdwaalt…

Stap 5 is dat je je realiseert dat je het geloof in jouw droom gedurende jouw ontdekkingsreis centraal stelt. Als je bereid bent uit je comfort zone te stappen, zul je hoogtepunten en dieptepunten meemaken. En juist dat geloof in jouw droom zal er voor zorgen dat je deze dieptepunten transformeert en blijft doorgaan totdat je jouw droom gerealiseerd hebt.

Deze reis is voor moedige mensen die hun hoogste doelen en potentieel willen realiseren. Zij hebben een droom die groter is dan zichzelf en die zinvol is voor alles en iedereen op deze planeet. Tevens willen zij een inspirerend leider zijn en laten zien en ervaren dat de combinatie van levensgeluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces het mooiste is wat je kunt bereiken…..voor jezelf en anderen.

Heb jij ook een droom? Zijn deze tips nuttig voor je? Ik ontvang graag jullie reacties.

Scroll naar boven