Een droom…. die zich afspeelt in mijn hart en niet meer te stoppen is

Eigenlijk heeft mijn droom zich in de jaren gevormd. En het begon al heel vroeg in mijn leven wanneer mijn moeder zei: alles wat jij wilt doen, is mogelijk. Maar dan moet je het wel echt willen. En zo groeide ik dus op. Alles is mogelijk, je moet het alleen echt willen.

Ik moet zeggen dat het in mijn leven altijd ging, zoals mijn moeder zei. En als ik je mijn levensverhaal vertel, is dat redelijk bijzonder als ik er zo op terugkijk. Door deze bewustwording heb ik mijn moeder, nu jaren geleden met tranen van geluk verteld dat zij mijn voorbeeld is. Mijn voorbeeld, omdat ze mij altijd zo veel vertrouwen gaf en geeft, dat ik mijn volle potentieel durfde en durf te benutten.

Vanaf mijn 20e ben ik duurzaam gaan investeren in bewustwording. Ik liep vast in mijn leven en wist absoluut niet hoe ik dit op kon lossen. Toen heb ik hulp gezocht. Zo heb ik veel geluk gehad in het op mijn pad krijgen van hele ervaren en zuivere mentoren. Zij lieten mij ontdekken dat ik de creator ben van mijn leven. En hoe bewuster ik dat leven leef vanuit eigenwaarde, zelfrespect en eigenliefde, hoe meer ik mijn droomleven hier op aarde kan manifesteren.

Zo leerde ik mijn eigen liefdeloosheden aan te kijken, te onderzoeken en te helen. Na een aantal jaren kreeg ik de smaak te pakken. Ik begon deze reis echt leuk te vinden. Wat een verschil kon ik elke dag maken in mijn leven als ik liefdevol in mijzelf kon ZIJN. En van daaruit ook kon handelen. Deze reis bracht mij steeds meer levensgeluk en ik kon ook zoveel meer betekenis geven aan wie ik werkelijk ben en wat ik wil betekenen in deze wereld.

In mijn werk was ik van jongs af aan succesvol. Ik zag nooit problemen maar veel meer de mogelijkheden. Ik ‘zag’ als het ware de weg, de richting. Ik durfde hier op te vertrouwen, want ik wilde graag dat mijn verlangen en wensen bewaarheid werden. In mijn jaren in loondienst heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik door mijn (zelf)vertrouwen ‘als vanzelf’ hoogstaande resultaten kunnen realiseren. Daardoor kreeg ik ook te maken met jaloezie, die ik altijd beantwoordde met delen, delen en nog eens delen met iedereen die ook wilde delen. Zelfs met de mensen die mij probeerden te saboteren.

Ik heb in mijn carriere altijd bewust zelf gekozen. Toen ik de smaak te pakken kreeg van het ontwikkelen van mezelf, kon ik mij hierin ook jaren als leider in organisaties volop uitleven. Dit is een rol waarin je van vele markten thuis mag zijn en volop kunt leren over jezelf, mensen en organisaties. Kortom, wat werkt wel en wat niet. Dat was altijd de ultieme ontdekkingsreis. En ik ben zo eigenwijs dat ik hetzelfde nooit een tweede keer wil doen. Ik wil namelijk verder leren en nieuwe dingen uitproberen en vooral creëren.

Het viel mij wel op dat ik inderdaad vaak succes had en lang niet altijd in gunstige omstandigheden. Hoe kwam dat eigenlijk?

Ik kwam er achter dat ik met andere waarden in het leven sta. Ik kwam er ook achter, dat door die waarden, ik voorbeeldgedrag vertoonde, dat anderen ‘als vanzelf’ kopieerden. Vervolgens constateerde ik het enorm te waarderen als mensen ideeën en gedachten hebben, die ze durven en willen delen. Ik realiseerde mij nog een heleboel andere belangrijke factoren, waardoor ik begon te begrijpen waarom succes niet uit kon blijven.

Uiteraard ging niet altijd alles goed. Veel leiders werden zichtbaar door mijn gedrag en dat viel niet altijd in goede aarde.  Ik ben niet dol op kritiek, maar die kreeg ik natuurlijk ook. Toch heb ik hier veel van geleerd over hoe het nog beter kan. Echter, ik ervoer kritiek niet als prettig en zocht naar een menselijkere manier van kritiek uiten. Toen kwam ik uit op het woord liefdevolle feedback. Wat zoveel betekent als iemand iets vertellen uit een goed hart om hem beter te maken. Zodoende heb ik mezelf aangeleerd om liefdevolle feedback te ontvangen en te geven. Wat is gebleken? Mensen vinden deze manier van leren wel leuk en leerzaam en vooral zinvol. Ik kan hier nog boeken over schrijven, maar dat ga ik jullie nu besparen. Ik wil jullie namelijk vandaag vertellen over mijn grote droom.

Na jaren ervaring met mensen, leiders en organisatieontwikkelingen begon er iets aan mij te knagen. Ik zag heel veel organisaties en mensen worstelen en vaak zo zinloos! Vaak met mensen en leiders die persoonlijk niet goed in hun vel zaten of gewoon op de verkeerde plek zaten en daardoor hun talenten onvoldoende benutten. Heel vaak zag ik overlevingsgedrag wat ten koste ging van zichzelf, van mensen en organisaties. Het leek wel een vicieuze cirkel die zichzelf in stand hield, en vaak op een manier waardoor mensen en leiders zichzelf niet meer recht in de spiegel aan durfde te kijken (als ze eerlijk tegen zichzelf zouden zijn).

levensmissiespreuk

Men zei wel dat ze voor de beste oplossing gingen, maar als puntje bij paaltje kwam, deden ze dat niet. Men had het wel over kernwaarden, maar gaf zelf niet het goede voorbeeld. Sterker nog, men hield zich op momenten bezig met respectloos gedrag waar de honden geen brood van lusten. Dan heb je aan mij een hele slechte. Ik begrijp niet dat dit nodig is, maar bovenal het werkt niet! Je krijgt ongelukkige mensen (inclusief de leider zelf) en ongelukkige organisaties.

Na bijna 10 jaar als zelfstandig organisatieadviseur gewerkt te hebben, wilde ik vernieuwen. Ik wilde mezelf opnieuw creëren. Ik wilde meer mensen en leiders helpen en ook meer gelukkige mensen zien in betekenisvolle levens en succesvolle organisaties.

Maar hoe ging ik dat in vredesnaam doen? Ik had een droom met beelden, maar hoe ik dat kon concretiseren, wist ik nog niet. Voor het eerst van mijn leven zat ik professioneel met mijn handen in het haar. Ik wist het niet! Ik heb van alles geprobeerd, maar steeds voelde ik dat er iets niet matchte. Ik worstelde met een innerlijke honger naar iets groters. Iets waar ik behalve al mijn kennis en ervaring ook mijn hart helemaal in kwijt kon. Iets wat duurzaam en vooral zinvol is en waar mensen en ik zelf ook gelukkig van worden.

Ik ben met mijn interimwerk gestopt en ben gaan zoeken om die innerlijke honger te stillen. Ik kan immers alles bereiken als ik het echt wil. Het werd een hele zoektocht naar mezelf en mijn stoutste dromen. Ik ben een programma gaan volgen om mijzelf te ondersteunen bij het ontwikkelen van mijn nieuwe organisatie.  En vervolgens heb ik besloten om deze zoektocht verder te verdiepen met ondersteuning van een persoonlijke business coach. Ik heb maanden niks anders gedaan dan studeren en stil zijn om te horen wat mijn hart mij nou precies wilde vertellen. Hierdoor ben ik een zeer interessante ontdekkingsreis begonnen, waarin ik de heilige geometrie ben gaan bestuderen in mezelf en hierin mega-ontdekkingen deed en doe. Hierin leerde ik dat Liefde alles omvat …. 

En zo kwam ik er achter dat ik mezelf en leiders wil helpen met het ontwikkelen van liefdevol leiderschap, waardoor ik en zij hun grootste dromen realiseren en levensgeluk, persoonlijke en maatschappelijke zingeving en organisatiesucces leren optellen en vermenigvuldigen. Dat is mijn passie en mijn missie! Liefdevol leiderschap ontwikkelen waar mensen, organisaties, regeringen heel gelukkig van worden, waardoor we gezamenlijk de wereld mooier maken. Dat vind ik zinvol en daar kom ik mijn bed voor uit met twinkelende oogjes.

Heb jij ook zo’n droom die je wilt realiseren? Sta je voor een grote persoonlijke en zakelijke uitdaging en wil je deze delen? Ik zou het erg waarderen als je hieronder je reactie achter wilt laten.

6 gedachten over “Een droom…. die zich afspeelt in mijn hart en niet meer te stoppen is”

 1. Beste Astrid,

  Kort geleden hoorde ik over je website. Eind 2016 verscheen mijn publicatie ‘Liefdevol politiek leiderschap, 7 typen van democratische politici, een verkenning’. Misschien vind je het interessant om daarvan kennis te nemen? Zie de pdf op mijn website http://www.politicalheroes.org

 2. Very interesting writings. I recognize your style in my past dealings with people, that I had to manage. The difference in telling people to work, versus making them want to work. Giving them the feeling, they are part of decisions made. Beautiful path you chose. I wish you all the luck and happiness, that come with your accomplishments. Len

 3. Ja, ik heb ook zo’n droom: mensen leren pendelen tussen hun ‘echte ik’ en hun ‘schaduw-ik’ door In Samenwerking Inspireren Met Onderzoeken & Ontdekken, kortweg: ISIMOO. Ik ben benieuwd hoe jouw bewustzijnscan mij daarbij verder helpen kan.

 4. dag Astrid, interessant verhaal met name over de waarden, benieuwd wat die waarden dan zijn? anders zijn en of dat voorbeeldgedrag dan gekopieerd dient te worden of dat je juist vind dat iemand zijn eigen pad daarin moet volgen. Wilde met je delen dat mij dat intrigeerde. Groet, Willem

 5. Wat mooi! Ik herken heel goed wat je beschrijft over organisaties en leiders en we zien er steeds de slechte voorbeelden van in t nieuws. Ik kwam ooit na een leergang leiderschap op ‘talentgericht coachend leiderschap’. Dat paste ik eigenlijk al als vanzelf toe. En als mensen dat omarmen om op zichzelf en de ander toe te passen dan komt het liefdevol leiderschap misschien vanzelf wel. Ga ervoor. Je weet dat je er succesvol in wordt en dat gun ik je van harte!
  Anne

 6. theclagroot.

  Lieve astrid,met tranen in m.n ogen kan ik hier achter staan.
  Veel succes,met de realisatie.moet lukken.xxx

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven